Barion Pixel
25.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás INGYENES!
Ft

Ökológiai lábnyomunk csökkentése

2022.12.16

Az ökológiai lábnyom megadja, hogy jelenleg az emberiség milyen mértékben használja a Föld javait és körülbelül hány embert tudna még a bolygónk eltartani, mennyi a Föld biokapacitása.

Megadja, hogy mennyi termőföld, víz, erdő stb. áll még rendelkezésünkre. Fontos tudni, hogy az ökológiai lábnyom mértéke és értéke nem pontos csak hozzávetőleges irányadó mérőszám.

Célja leginkább az emberek figyelemfelkeltése és meggyőzése arról, hogy változtassanak a fogyasztói szokásokon és figyeljenek a környezetre.

A NATURCLEANING termékek előállításánál figyelembe vesszük, hogy az alapanyagokat a lehető legközelebb fellelhető helyekről szerezzük be, hiszen így kevesebb széndioxidot bocsátunk a levegőbe, ami az ökológiai lábnyomunk csökkentésével jár.

Próbáljuk a hulladéktermelést minimalizálni. Az általunk forgalmazott termékek csomagolása, prospektusaink és címkéink 70-100 %-ban újrahasznosított alapanyagokból készülnek. Szórólapok helyett könyvjelzőket készítünk, ezzel igyekszünk inspirálni az embereket az olvasásra. A használt göngyölegeket visszavásárlását Magyarországon úttörőkként bevezettük és egyedülálló módon alkalmaztuk.  A visszaküldött flakonokat visszavásároljuk és újrahasznosítjuk. Szerencsére a példánkat már több cég is követi.

Fenntarthatóság a termékek teljes életciklusán keresztül.

 

Hogyan csökkentheted az ökológiai lábnyomodat?

Az ökológiai lábnyom csökkentése a CO2 kibocsájtás csökkentésével együtt kulcsfontosságú feladatok a környezetvédelem területén.

-Minden elektronikus eszközt áramtalanítsunk, amikor nincsenek használatban!

Amikor nem tölt a telefon, húzzuk ki a zsinórt!

-Autó és motor használata helyett válasszuk a telekocsit, tömegközlekedést!

Amikor csak lehet sétáljunk vagy használjunk kerékpárt!

-A helyi zöldségeket és gyümölcsöket piacokon vásároljuk meg!

-Használj mosható textileket!

Mosható pelenka, mosható zsebkendő, többször használatos törlőruha, textiltáska is rengeteget segít a környezetvédelem ügyén. Az egyszer használatos műanyagok, nylon zacskók ideje már leáldozóban van, így egyre többen alkalmazzák az otthonról hozott textilszatyrokat. Átmeneti megoldásként az is segíthet, ha nem dobod el azonnal a reklámszatyrot, nylon szatyrot, hanem többször felhasználod, illetve, ha eleve nagyobb méretű, többszöri használatra alkalmas szatyrot vagy táskát vásárolsz a boltban.

-Zárjuk el a vizet, amikor nincs rá szükség (fogmosás, mosogatás stb.)!

-Turizz vagy vásárolj ritkábban ruhákat

A használt ruháktól sokan idegenkednek, ezért az óceánok és India, Afrika vidékei tele vannak ruhaszeméttel. Válasszatok tartósabb anyagú ruhát, cserélgessetek, tartsatok garázsvásárokat, a feleslegessé vált ruhadaraboknál pedig gondoljatok a rászorulókra is!

-Ne vásároljunk műanyag palackban tárolt italokat, helyette használjunk kulacsot, termoszt!

-Törekedj a csomagolásmentességre

Nem muszáj mindent külön zacskóba csomagolni. Válassz újratölthető termékeket.

Válaszd a nagyobb kiszerelésű termékeket vagy utántöltőket, így nemcsak spórolsz, de kevesebb hulladékot is termelsz!

Az újságokat újra is hasznosíthatod, hiszen kiválóak például ablaktisztításhoz!

-Gyűjtsd szelektíven a szemetet, védd így is a környezeted!

Mondanunk sem kell, mennyire fontos a szelektív hulladékgyűjtés, sokan mégis még mindig elhanyagolják.

-Spóroljunk a fűtéssel, légkondival, és öltözködjünk otthon is az évszaknak megfelelően (például télen pulóverben, hosszú nadrágban)!

-Takarítás során törekedj a vegyszermentességre

A Naturcleaning természetes tisztítószerek nem tartalmaznak olyan alapanyagokat, amelyek károsak lehetnek a környezetre.

-Félig megtöltött mosógépet vagy mosogatógépet ne indítsunk el.

-Használj natúr, természetes kozmetikumokat

Kozmetikumaid is tele lehetnek vegyszerekkel, egészségre és környezetre káros anyagokkal. A Naturcleaning tusfürdőket és szappanokat biztonsággal használhatod.

-Az ételmaradékot is érdemes újrahasznosítani, komposztálni, állatokat etetni vele.

-Locsoljunk esővízzel

- Társasházban vagy az irodában hagyjuk a liftet, és inkább lépcsőzzünk. Ez energiát takarít meg, és egyben nagyszerű állóképességi és izommunka is számunkra.

crossmenuchevron-down