Barion Pixel
25.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás INGYENES!
Ft

Mosóparfüm vs. Öblítő: Mi a Különbség és Hogyan Válasszunk?

2023.08.23

Mosóparfüm vs. Öblítő: Mi a Különbség és Hogyan Válasszunk?

Amikor a ruháink frissességéről és puhaságáról van szó, van két termék, amit használunk, azonban gyakran összekeverjük a funkcióit: a mosóparfümöt és az öblítőt. Mindkettő hozzájárul ahhoz, hogy a ruháink tiszták és kellemesen illatosak legyenek, de valójában eltérő célokat szolgálnak. Nézzük meg picit közelebbről a mosóparfüm és az öblítő közötti különbségeket, valamint azt, hogy mikor és hogyan érdemes őket használni.

A mosóparfüm egy olyan terméket, amely azt a célt szolgálja, hogy a ruháinkat intenzív illattal lássa el. A mosóparfümök általában koncentráltabb illatokat tartalmaznak. A mosóparfümöt öblítő helyett használjuk és elsősorban az illat és a frissesség hozzáadására szolgál. A mosóparfüm összetétele illatanyagokból áll. Amennyiben az összetevőknél más anyag is szerepel, ott valójában egy extra koncentrált öblítőről beszélhetünk.

A mosóparfümöt általában kis mennyiségben kell a mosógép dobjába vagy az öblítő rekeszbe adagolni. A pontos mennyiség a terméktől és a kívánt illatintenzitástól függ.

Az öblítő az utolsó lépés a mosási folyamatban, és a fő feladata a ruhák puhítása és szöszcsökkentése. Az öblítők olyan speciális összetevőket tartalmaznak, amelyek segítenek abban, hogy a szálak ne tapadjanak össze így könnyebben kivasalhatóak és simábbak legyenek a ruhák. Az öblítők enyhíthetik az elektrosztatikus töltéseket, ami miatt a ruhák a mosás után olykor szöszökkel borítottak lehetnek.

Mikor Használjuk őket és Hogyan válasszunk?

A mosóparfüm és az öblítő használata közötti különbség a funkciójukban rejlik. Ha ruháinknak intenzív illatot és frissességet kívánunk kölcsönözni, akkor a mosóparfüm a megfelelő választást.

Az öblítőt pedig akkor érdemes használni, ha puhább, simább és könnyebben kivasalható ruhákra vágyunk. Az öblítő kellemes illatot kölcsönöz a textíliáknak és segít csökkenteni a szöszöket és a statikus elektromosságot a ruhákon.

Fontos azonban, hogy mindkét terméket mértékkel használjuk. Figyeljünk arra, hogy az általunk választott termék hipoallergén legyen. Ez azért fontos mert alacsony az allergizáló anyagok lehetősége. A hipoallergén termékek olyan összetevőkből állnak, amelyek alacsony allergén potenciállal rendelkeznek. Ilyenek a Naturcleaning termékek.

Minden Naturcleaning mosóparfüm és illatot tartalmazó öblítő hipoallergén termék.

crossmenuchevron-down