Barion Pixel
25.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás INGYENES!
Ft

Miért érdemes elkerülnöd a hagyományos tusfürdőket,kozmetikumokat és mégis mi lehet egy ideális alternatíva?

2023.01.16

Miért érdemes elkerülnöd a hagyományos tusfürdőket, kozmetikumokat és mégis mi lehet egy ideális alternatíva?

 

A kozmetikai ipar imádja a nagy habokat és az erőteljes illatokat. Az erőteljes habzásért és az intenzív illatfelhőért akár olyan alapanyagokhoz is nyúlhatnak, amelyek a szervezetünknek, bőrünknek és az élővilágnak sem kedveznek. Gondoljuk végig, hogy az általunk elhasznált víz, amellyel leöblítjük a tusfürdőnket, samponunkat a természetes vizeinkben kötnek ki. Napi szinten akár több száz különböző vegyi anyag is kerülhet a bőrünkre, amelyek egy része aztán lefolyik a csatornába, majd a természetes vizekbe jut. A mesterséges illatanyagok, parfümök, színezékek és a gazdag habzásért felelős alapanyagok számos problémáért tehetők felelőssé.

Például:

-extrém bőrirritációért,

-allergiás reakciókért,

-akár a lassabb sebgyógyulásért,

-felborult faggyútermelés és pH-értékért

-és a bőr meggyengült védekezőképességért.

 

Néhány káros összetevő, amelyekkel érdemes vigyázni:

A kozmetikai termékek általában elképesztő mennyiségű összetevőt tartalmaznak. 2018-ban a globális kozmetikai ipar megdöbbentő mennyiségű, 120 milliárd egységnyi csomagolóanyagot termelt, amelynek nagy része nem újrahasznosítható, és végül a természetes vizekben köt ki, ahol szörnyű mértékben károsítja az élővilágot.

-Parabének: Ezeket gyakran használják tartósítószerként az arclemosókban, a tusfürdőkben és a testápolókban. A kutatók azonban nemrég parabént mutattak ki egyes tengeri emlősök szöveteiben, az embereknél pedig összefüggésbe hozták a vegyületeket a mellrák kialakulásával.

- Szintetikus illatanyagok: a címkéken „fragrance”-ként szerepelnek. Bőrirritációt, légúti megbetegedéseket, migrént és fejfájást okozhatnak.

- Oxybenzone, vagy benzophenone-3: Tanulmányok szerint a hormonháztartást is felboríthatja.

-Polyethylene vagy polypropylene: ezeket a műanyag mikroszemcséket gyakran megtalálhatod bőrradírokban, hámlasztókban. Ezek az apró részecskék lemosás után a tengerben, majd a tengeri élőlények szervezetében kötnek ki.

Miért lehet a legoptimálisabb választás a Naturcleaning tusfürdőink egyike?

Sokat tehetsz a környezetért – és egyúttal magadért is ha a Naturcleaning termékeinket használod. Ami a bolygónak használ, az sok szempontból neked is jobb.

-A termékeink csomagolását visszavásároljuk, így azok biztosan nem kerülnek ki a természetbe és nem károsítják a környezetet.

-Ügyelünk arra, hogy az összetevőink fenntartható forrásból származzanak.

-Naturcleaning termékeink, természetes tusfürdőink nem tartalmaznak a környezetre káros alapanyagokat.

-Természetes, bőrbarát Naturcleaning tusfürdőinket argán olajjal dúsítottuk

- Környezetbarát Naturcleaning tusfürdőink gyengéden tisztítanak

-Tusfürdőink mindegyike segítségedre lesznek abban, hogy megőrizd a bőröd természetes nedvességtartalmát. Nem szárítják a bőrt.

 

Célunk, hogy NATURCLEANING életfilozófiánkkal és környezetbarát termékeinkkel hozzájáruljunk a tiszta egészséges otthon és munkakörnyezet kialakításához, miközben a lehető legkevesebb teret vonjuk el az élővilágtól és folyamatosan csökkentjük ökológiai lábnyomunkat.

A környezettudatosság sosem volt még ilyen egyszerű- Válaszd a Naturcleaning termékeket!

A bőröd és a bolygónk is hálás lesz érte!

crossmenuchevron-down